İş Yerinizi Modern Güvenlik Sistemleriyle Donatın

İş Yerinizi Modern Güvenlik Sistemleriyle Donatın

Güvenlik hem maddi hem de manevi olarak değerlendirilebilen bir kavramdır. Bu sebeple güvenlik kelimesi akla birçok çeşidi ile birlikte önlem almayı ve önem vermeyi getirir. Önlem almak istediğimiz durum herhangi bir kayıp tehlikesi, çalınma tehlikesi ya da zarar görme durumu olabilir. Önem verme durumu ise sahip olunan maddi ya da manevi herhangi bir şeyin korunması amacı ile alınabilecek tedbirlerdir. Temel anlamda güvenlik tedbirlerinin nasıl alınacağını açıklayacak olursak da yapılması gereken ilk şey belirli bir eşyayı ya da alanı koruma altına almaktır.

Tedbirinizi Önceden Alın

Küçük boyutlu eşyalar için güvenlik tedbirleri almak nispeten daha kolaydır. Bu durumlar için güvenlikli çelik kasalar ya da benzeri tedbirler yeterli olmaktadır. Fakat söz konusu olan bir işyeri gibi birçok değerli eşyanın olduğu bir alan ise güvenlik tedbirlerini çoğaltmak ve de çeşitlendirmek gerekir. Özellikle büyük işyerlerinde hırsızlık ve maddi zarar durumuna karşı alınabilecek en kesin önlem görünür ya da gizli kameralardır. Kameralar görünür olsun ya da olmasın bir alanda kesintisiz olarak güvenlik sağlaması için mutlaka 7 24 kayıt altında olmalıdır. Birçok kamera belirli süreler ile kayıt almakta ve bu durum da özellikle işyerinin kapalı olduğu gece saatlerinde duraksamalara ya da kapanmalara neden olduğu için hırsızlara davetiye çıkarmaktadır. Herkesin bildiği gibi genelde hırsızlık saatleri sokakta da kimsenin olmadığı gece geç saatlerde gerçekleşmektedir. Bu saatlerde de herhangi bir güvenlik görevlisinin ya da işyeri sahibinin kamera başında olması uzak ihtimaldir. Bu sebeple güvenlik kameraları mutlak suretle 24 saat kayıt yapabilmelidir.

Görüntü Kalitesi Çok Önemli

Güvenlik kameraları elbette ki hırsızlık ya da maddi zarar durumlarını direkt olarak önlemez fakat özellikle görünür kameralar bu gibi durumlara kalkışacak kişiler için caydırıcı niteliktedir. Ayrıca yüksek çözünürlüklü ve yüksek kaliteli çekimi olan güvenlik kameraları, hırsızlık ya da benzeri bir durum yaşadığınızda görüntünün kolayca teşhis edilebilmesini ve suçlu kişilerin de kısa sürede bulunarak hasarınızın size geri ödenebilmesini sağlar. Unutulmamalıdır ki güvenlik kamerası sadece maddi olarak varlığınızı değil manevi olarak haklarınızı da korumaktadır.
 

MAKROTEK E-BÜLTEN
Makrotek e-bültene abone olarak kampanyalar ve haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.