İşyerlerinde Tavsiye Edilen Güvenlik Kamera Konumları

İşyerlerinde Tavsiye Edilen Güvenlik Kamera Konumları

Güvenlik kamerası işyerlerinde hem maddi değeri olan malların güvenliğini hem de o işyerine giren tüm müşterilerin mal güvenliğini sağlamada alınabilecek en iyi önlemdir. Kameralar sadece işyerlerinde değil evlerde de sıklıkla kullanılmaktadır. Farklı amaçlar ile satın alınan güvenlik kameraları bireysel olarak değil de genelde bir ağ oluşturarak çalışırlar. Bu ağ ev bilgisayarı, işyeri bilgisayarı ya da kamera sahibinin direkt olarak cep telefonuna bağlanabilir. Böylece kameraların güncel olarak anlık yaptığı kayıtlar ya da eski kayıtlar hemen görüntülenebilir.

Güvenlik kameralarından en üst seviyede verim almak için ise yapılması gereken şey kameraların uygun şekilde konumlandırılmasını sağlamaktır. Kameraları satın almış olduğunuz firmanın da vereceği bilgiler ışığında kamera dizilimi yapılmalıdır. Bu dizilimin olmazsa olmaz noktalarını ise aşağıda sizler için açıkladık;

- Kapı Girişi Açık Olmalı: Kapı giriş kısmı mutlaka aydınlık bir şekilde görülmelidir. Herhangi bir hırsızlık durumunda ya da kimliği teşhis edilmesi gereken birisi mekana geldiğinde diğer kameralar yüz görüntüsünü kaçırabilse de giriş kamerası her zaman için yüzü tanır.

- Kasa ve Tezgahlara Karşı Olmalı: Güvenlik sistemi ağı kurulacak olanda mevcut olan kasa, yazarkasa ya da ödemenin yapıldığı bankoya karşı en az bir kamera yerleştirilmelidir. Bu kamera sadece kasayı değil aynı zamanda kasada duran yetkiliyi, yetkilinin ne kadar para aldığı, bu parayı kimden aldığı gibi gerekli ayrıntıları da çekebiliyor konumda olmalıdır. Özellikle market gibi hızlı nakit akışının olduğu yerlerde yaşanan tırnakçılık olaylarına karşı bu kameralar işe yaramaktadır.

- Depo Alanları Görülmeli: Özellikle yüklü miktarda ürünün bulunduğu malzeme depolarının giriş çıkışlarında mutlaka kamera açısı olmalıdır. Bu açılarda kimin depodan ne aldığı ve depoya kaçta girdiği gibi detaylar da görülmelidir.

- Personel Giriş Çıkışı: Eğer çok çalışanlı bir işyerine sahipseniz personel disiplinini kontrol etmek ve yabancı bir şahısın giriş çıkışını görebilmek adına mağaza giriş çıkışlarına ya da eğer ayrı ise personel giriş çıkışlarına güvenlik kameraları yerleştirilebilir. Bu nokta aynı zamanda genel güvenliği tehlikeye atacak bir duruma karşı da kullanılabileceğinden kontrol altına alınması önemlidir.
 

MAKROTEK E-BÜLTEN
Makrotek e-bültene abone olarak kampanyalar ve haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.