Plaka Okuma Sistemi Kullanım Alanı Ve Çalışma Sistemi

Plaka Okuma Sistemi Kullanım Alanı Ve Çalışma Sistemi

Özellikle büyük şehirlerde araç sayısı giderek artmakta ve taşıma işinde de toplu taşıma terk edilerek özel araçlara ve taksilere yönelim olmaktadır. Herkesin araba sahibi olması kişiler için iyi bir şey gibi görünse de aslında diğer yandan da birçok olumsuz duruma sebep olabilir. Kişisel araçların yanı sıra kiralık araçlar, filo araçlar ya da kişisel hizmete tahsis edilen özel araçlar nerede ise takibi imkansız bir silsile içinde kullanılarak tehlikelere kapı açar. Özellikle güvenlik açısından kontrol altında tutulması gereken alanlarda, bu alana giren kişilerin geriye dönük sorgulanabilmesi ve bunlara dair bir veri tabanı oluşturulabilmesi için kişinin aracına kadar soruşturma işi devam etmelidir. Bu sebeple de araçlar ve araçların bir nevi kimlik numarası olan plakalar birçok yerde biz farkında olmasak bile plaka tanıma sistemi ile okunmakta ve tanınmaktadır.

Plaka Tanıma Sistemleri Nasıl Çalışır

Plaka tanıma sistemi aracın ön görüntüsünden plakanın olduğu bölüme doğru açılandırılmış bir kameradan ibarettir. Bu kamera güvenlik kamerasına benzetilebilir. Ancak işlevsel olarak ve makinanın teknik özelliği olarak plaka okumaya daha uygun bir çözünürlükte tasarlanmıştır. Bu plakalardan geniş görüntü alınarak arabanın rengi modeli ve sürücüsü de kadraja alınabilir. Plaka tanıma sistemleri genelde köprü ve tünel geçişlerinde, ücretli yollarda, feribotlarda ve bunların dışında da askeri bölgeler ya da toplanma alanları gibi kalabalık ve içinde tehlike bulundurabilecek yerlerde mutlaka bulunur. Bunların dışında plaka okuma sistemlerinin özel alanlarda da bulundurulması mümkündür.

Özel Sektörde Sistemlerin Kullanımı

Plaka tanıma sistemleri işyeri ya da müşteri güvenliğinin önemli olduğu diğer özel alanlarda da işletme sahibinin tercihine bağlı olarak kullanabilir. Bu sistemin bir işyerine ya da alışveriş merkezine giren kişinin x ray ile kontrolünü yapmaktan fazla bir farkı yoktur. Burada özellikle aracın önem arz ettiği durumlarda kişilere direkt olarak ulaşılması ya da araca ulaşılması söz konusu olduğu durumlar olabilmektedir. Otoparklarda meydana gelen herhangi bir kaza ya da hırsızlık durumunda da plaka tanıma sistemleri sayesinde kişilerin kimliği kısa süre içinde ortaya çıkar ve yasal mercilere bilgiler verilir.
 
 

MAKROTEK E-BÜLTEN
Makrotek e-bültene abone olarak kampanyalar ve haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.