Cctv Güvenlik Kameraları İle Ev Ve İşyerinizi Her An İzleyin

Cctv Güvenlik Kameraları İle Ev Ve İşyerinizi Her An İzleyin

Kapalı devre kamera sistemleri olarak da bilinen CCTV güvenlik kamerası bir dizi kamera sisteminden oluşan ve kendi sinyalizasyon sistemi ile birbirine bağlı olarak çalışan güvenlik ağı anlamına gelir. Özellikle büyük alanların güvenlik kontrolünün yapılmasında sıkça kullanılmaktadır. Bu kameralar belirli bir alanda birbirinden farklı nokta ve açılarda konumlandırılan kameralardan oluşur. Kameralar gizli ya da sahte değil gerçek ve görünür cihazlardan oluşmaktadır. Boyutları fazla büyük olmadığı için kenar ve köşelere rahatlıkla konumlandırılabilirler. Yüksek yerlere koyulan CCTV kameralar geniş bir menzile sahip olduğundan daha rahat görüntü alabilmektedir. Kameralarda gece görüş özelliği de mevcut olup özellikle süpermarket ya da alışveriş merkezi gibi kapalı iken de gözetim altında tutulması gereken alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Güvenlik Noktası Oluşturulmalı

Bu kameraların hepsi tek bir görüntü alanında parça parça konumlandırılarak ya da tek ve ayrı şekilde canlı olarak izlenebilir. Görüntüler bir bilgisayar programı aracılığı ile alınır ve program da sürekli olarak açık tutulur. İşletmelerde gerekirse bu işlemi kontrol altında tutması için özel bir güvenlik görevlisi görevlendirilebilir ya da ayrı bir güvenlik birimi oluşturularak görüntüler burada bulunan bir monitör yardımı ile takip edilebilir. Evlerde kullanılan CCTV’ler ise gerekli ise kişisel telefonlara ya da tabletlere görüntüyü yönlendirebilir. Burada canlı kayıttan geriye doğru belirli saat ve dakikalardaki kayıtlar da görülebilir. Böylece tehlike arz eden bir durum yaşandığında kameralardan görüntü aktarmak ya da kayıt almak gibi bir duruma gerek kalmadan anlık olarak müdahale yapılabilmektedir.

Kişisel İzleme Alanı

CCTV kameralar güvenlik kameralarının ileri teknoloji bir çeşididir ve içerisinde görüntü barındırdığı için de aynı zamanda son derece kişiseldir. Bu kameralar kurulduktan sonra yalnızca kamera sahibi tarafından ya da anlaşılan özel güvenlik şirketi tarafından izlenebilmelidir. Aynı zamanda eğer kişisel olarak bazı ayarlar ve özellikler değiştirilmişse de bu durum şifre ile koruma altına alınmalıdır. Güvenlik kamera görüntülerinin herhangi bir durum için kopyası ya da aslı gerekiyorsa da bu durum adli makamlarca istenmeli, kişisel olarak kimseye işyerine ya da özel alana ait görüntüler verilmemelidir.
 
CCTV Kamera Sistemleri Hizmetlerimiz ile ilgili bilgi almak ve daha detaylı anlatıma ulaşmak için buraya tıklayın.

MAKROTEK E-BÜLTEN
Makrotek e-bültene abone olarak kampanyalar ve haberler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.